American Blackjack

Velkommen til American Blackjack fra Betsoft! American Blackjack er en variant av blackjack som spilles med 3 hender og to kortstokker. Prøv spillet gratis her på Spill Norgesautomaten, eller prøv deg med ekte penger i casinoet til Mr Green

American Blackjack

I American Blackjack spiller vi som sagt med to kortstokker, og konkurrerer da mot dealer med opptil 3 hender – uavhengig av hverandre. Målet er å trekke kort til vi når 21 eller så nær som mulig opptil 21, uten å overskride denne grensen. Får du 21 på de to første kortene du har fått utdelt har du det som kalles for en Blackjack. Hver spill starter med at du får utdelt to kort med bildesiden opp, mens bare det ene kortet til dealer er synlige for oss. Vi må derfor foreta en vurdering av hvilket trekk vi skal gjøre etterpå basert på de to kortene vi har fått utdelt, samt dealers ene synlige kort.

Reglene i American Blackjack er altså slik at hvis den totale verdien av dine kort er nærmere 21 enn det verdien av dealers kort er, så vinner du en gevinst tilsvarende den innsatsen du har lagt i potten. Får du Blackjack på dine to første kort vinner du en gevinst tilsvarende innsatsen din multiplisert med 1,5. Hvis du og dealer får den samme verdien på kortene blir det uavgjort og innsatsen betales tilbake. Hvis verdien på kortene dine overstiger 21 ‘buster’ du og taper den aktuelle hånden og dermed også innsatsen. Får du Blackjack (altså ess+bildekort/10) slår dette enhver annen hånd som får totalsummen 21. Kortene i American Blackjack har følgende verdi: Ess har en verdi på 1 eller 1, bildekortene har alle en verdi på 10, mens de øvrige kortene beholder sin egen tallverdi.

Følgende regler gjelder i American Blackjack
* Kort stokkes etter hver spilleomgang.
* Du kan bare splitte én gang.
* Du har muligheten til å doble etter en splitt.
* Dealer sjekker kun sine egne kort for Blackjack hvis det første kortet hans er et ess og forskring er kjøpt.
* Du har kun muligheten til å doble på 10 og 11.

Splitt
Hvis de to første kortene du får utdelt er av samme verdi har du muligheten til å splitte dem i to separate og uavhengige hender, slik at begge hendene får den samme innsatsen som den opprinnelige hånden hadde. Etter at du har splittet kan du trekke så mange kort du ønsker på hver hånd, så lenge du ikke overskrider 21. Unntaket for denne regel gjelder hvis man splitter to ess – da får man bare trekke ett et kort etter splitten. Hvis man får 21 ved hjelp av et ess og et kort med en verdi på 10 etter splitten, regnes dette som 21 og ikke Blackjack.

Doble
Du har sjansen til å doble innsatsen hvis de to første kortene dine har en totalverdi på 10 eller 11. Innsatsen din dobles og du mottar deretter kun ett ekstra kort for den aktuelle hånden.

Forsikring
Hvis dealers ene synlige kort er et ess er mulighetene ganske stor for at han kan ha Blackjack. Du kan da i American Blackjack velge å gardere deg mot dette og kjøpe en forsikring som koster halvparten av innsatsen din. Hvis dealer faktisk har Blackjack får du en utbetaling tilsvarende 2 til 1, altså får du utbetalt €30 hvis forsikringen din er €10 – en netto på €20. Hvis dealer derimot ikke har Blackjack taper du forsikringssummen og spillet avgjøres på vanlig måte.

Dealers regler
I American Blackjack er dealer er nødt til å stå hvis han får 17 eller mer, og er nødt til å trekke hvis han har 16 eller mindre. Dealer trekker også på en myk 17, noe som betyr et ess som regnes som 1 eller 11 og totalverdien er 17.