Ashley Revell – mannen som satset alt i roulette!

Noen mennesker får det for seg at det bare er enkelte ting de er nødt til å gjøre. Vi kjenner alle til denne følelsen, dette suget som kan være så sterkt at man bare er nødt til å gjennomføre det. Akkurat denne trangen var det Ashley Revell fra Kent i England hadde kjent på, men det han brant for å gjøre var noe få av oss ville våget. Han satset alt på ett spinn roulette!

Ashley Revell

Kanskje er Revell den ultimate og tøffeste gambleren, ettersom han gjennomførte et helt vanvittig stunt og gamblet alt han eide og hadde på et enkelt spinn roulette i Las Vegas den 11. april 2004.

Alt ble solgt
Ashley Revell var en helt normal britisk statsborger som var interessert i roulette og poker, og som kanskje var akkurat som deg eller meg. Hva som sørget for Revells handlinger i 2004 er det ingen som vet, og det sies at hovedpersonen selv ikke kan forklare dette. 2004 skulle i alle fall bli et meget spesielt år og da Revell plutselig bestemte seg for å selge alt han eide og hadde, noe som også inkluderte huset han bodde i, klærne han eide, bilen han kjørte – rett ut sagt: alle eiendelene, var det nok ikke så mange som skjønte hva som foregikk. Det eneste han beholdt var et skift klær og et par sko.

Media får snusen
Ingen visste noe om hva Revell hadde planer om, bortsett fra de som sto ham nærmest. Media fikk etterhvert selvfølgelig snusen i Revells meget spesielle plan, og det ble raskt bestemt at man skulle lage et ordentlig sensasjonelt tv-show av dette gigantiske stuntet. Han skulle jo tross alt selge alt, reise til Las Vegas og satse alt sammen på ett enkelt spinn i roulette – og slikt blir det god TV av. Derfor dro Revell over dammen med venner, foreldre og et tv-team på slep.

I Las Vegas
Vel fremme i Las Vegas, eller Sin City som byen også kalles, har Ashley Revell med seg $136.300 i lomma som han har planlagt å bruke på roulettebordet på Plaza Hotel & Casino. Før den tid kommer så bestemmer han seg for å spille litt poker – kanskje er det for å roe nervene – men han taper $1.000 og velger deretter å avbryte denne spillingen og vente på selve øyeblikket da alt han eier og har skal i potten.

Rød
TV-showet som ble tilegnet Revell ble kalt ‘Double or Nothing’ ettersom den djerve engelskmannen bestemte seg for å satse alle pengene han hadde på én farge – Rød eller Svart – i et forsøk på å doble pengene sine eller miste alt. Opprinnelig hadde han planlagt å plassere hele innsatsen, altså $135.300, på Svart, men i siste minutt valgte han å bytte til Rød. Innsatsen var plassert; roulettehjulet spant saktere og saktere rundt; Ashley Revell holdt pusten; det store publikummet som bivånet seansen holdt pusten, mens kulen begynte sin uforutsigbare og hoppende ferd bortover tallene på roulettehjulet…

Utfallet
Kulen spratt tilfeldig bort langs alle kantene på lommene før den til slutt la seg bestemt og trygt ned på Rød 7! Revell hadde lyktes! Han hadde satt $135.300 på Rød, og resultatet ble Rød 7, med det resultatet at han nå satt med saldo på totalt $270.600 – altså det dobbelte av det han hadde da han kom. Lettelsen dette spinnet på roulettehjulet utløste var påfallende og ikke minst enormt gledelig å se på. At et enkelt spinn roulette med $135.300 i potten kan utløse ukjente følelser, både hos spilleren selv og de som så på, er slett ikke rart, og det var vel slik at stort sett hele Storbritannia også fulgte spent med på det vanvittige veddemålet!

Hva skjedde etterpå?
Etter at jubelen hadde roet seg ned ventet man med spenning på hva det neste trekket til Revell skulle bli. Skulle han forsøke seg ytterligere en gang? Skulle han satse enda et stort beløp? Var det pokerbordet neste? Selv hadde Revell følgende å si etter storgevinsten: “That was just the most amazing experience I have ever had in my life. The first thing I am going to do is buy some new clothes.” Det ble ingen ny innsats. En fattet Revell ga dealeren $600 og sa ‘thank you’ – og spaserte ut og rett inn i roulettens historiebøker.

Hva brukte han gevinsten til?
Ashley Revell satset alt han eide og hadde og kom ut av det med dobbelt så mye – på ett enkelt roulettespinn! Mange forutså at storvinneren kom til å spille bort pengene rask, men Revell selv hadde helt andre planer. Han investerte gevinsten sin i pokerbransjen og laget sitt eget pokerselskap Poker UTD. Poker UTD. er fortsatt oppe og går, i aller høyeste grad, og man kan vel trygt si at Revell brukte gevinsten sin fornuftig.

NB! Denne historien er publisert av rent underholdningsmessige årsaker, og vi fraråder på det sterkeste våre lesere i å gjennomføre et stunt som dette.