Europeisk Blackjack

Da ønsker vi deg velkommen til blackjack varianten som heter Euro Blackjack, eller Europeisk Blackjack. Her er det bare å kjøre på mot casinoet og dets dealer og satse på at du er den om kommer nærmest 21 oftest! Spill Europeisk Blackjack fra Betsoft gratis her på Spill Norgesautomaten så lenge du ønsker.

Europeisk Blackjack

De fleste variantene av blackjack har som regel mange fellestrekk, men også noen forskjeller som skiller dem fra hverandre. I Europeisk Blackjack er det som i andre varianter av spillet om å gjøre at totalverdien på kortene dine blir enten 21, eller så nært som mulig 21, uten å overskride denne grensen. Havner du over 21 ‘buster’ du og taper. Får du akkurat 21 med dine to første kort kalles det for en Blackjack, og dette oppnår man med et ess + et verdi 10-kort. Får du en høyere poengsum enn dealer uten å overskride 21 vinner du et beløp tilsvarende innsatsen din. Vinner du med en Blackjack hånd får du en gevinst lik innsatsen din multiplisert med 1,5. Får du og dealer like verdier på hendene blir det uavgjort og innsatsen betales tilbake. Blackjack slår enhver annen hånd med en annen kombinasjon som gir 21. Får du over 21 poeng eller dealer kommer nærmere 21 enn du, taper du.

Verdiene på kortene er også standard, noe som betyr at alle tallkortene har sin egenverdi, mens Knekt, Dame og Konge er verdt 10. Ess er verdt 1 eller 11, alt ettersom.

Det er imidlertid noen forskjeller fra klassisk blackjack til Europeisk Blackjack, og vi skal forsøke å forklare disse for deg. Det første man legger merke til er at dealer kun får utdelt ett kort, og det ligger med bildesiden opp. Begge kortene vi får utdelt ligger med bildesiden opp. At dealer bare får ett kort kalles for ‘No Peek’ rule, som henviser til den klassiske varianten hvor dealer får titte under det skjulte kortet for å se om han har blackjack. I Europeisk Blackjack kan derfor ikke dealer kontrollere om han har blackjack før etter at du har spilt ferdig din hånd. Dealer kan selvsagt ikke oppnå blackjack senere med mindre hans ene synlige kort er 10-verdi kort eller et ess.

I klassisk blackjack har man muligheten til å doble innsatsen hver gang man får utdelt de to første kortene, mens man i Europeisk Blackjack bare har muligheten til å doble hvis man får en verdi på de to første kortene på 9, 10 og 11.

Øvrige regler i Europeisk Blackjack

* Kort stokkes etter en endt spilleomgang.
* Du kan bare splitte en gang.
* Du har muligheten til å doble etter en splitt, men kun da på verdiene 9, 10 og 11.
* Dealer tar som sagt bare ett kort fra begynnelsen og fortsetter ikke med å trekke før du er ferdig med dine valg.

Split

Hvis de første to kortene du får er av samme verdi kan du splitte dem opp i to separate hender, men med lik innsats som på den opprinnelige hånden på begge hendene – altså blir innsatsen doblet. Når du splitter kan du trekke så mange kort du vil på hver av disse hendene, så lenge du ikke overskrider 21. Hvis du splitter to ess får du bare trekke ett kort etter splitten. Hvis du får 21 på en splitt med et ess og et 10-kort regnes dette som 21 og ikke Blackjack.

Doble

Nå de to første kortene du har fått utdelt har en total verdi på 9, 10 eller 11 kan du velge å doble innsatsen din. Innsatsen dobles da, men du vil kun motta ett ekstra kort for den aktuelle hånden.

Forsikring

Hvis dealers ene kort er et ess er det en reell mulighet for at han kan få Blackjack. Du har da muligheten til å kjøpe en forsikring til prisen av halve innsatsen din. Hvis dealer faktisk får Blackjack får du en gevinst på nettogevinst på det dobbelte av innsatsen din, altså 2:1. Hvis dealer ikke får Blackjack taper du forsikringspengene og runden avgjøres på normal måte.

Regler for banken

Dealer må følge gitte regler for hvordan han skal trekke kort. Dealer må stå, altså kan ikke trekke, hvis han har 17 eller mer. Dersom dealer har 16 eller mindre må han trekke. Dealer trekker også på myk 17, noe som innebærer at dealer har et ess som regnes som 1 eller 11, og totalverdien er på 17.