Excalibur

Enkelte legender er udødelige og legenden om Excalibur, Kong Arthurs sverd, er en av disse. Net Entertainment har skapt en spilleautomat til ære for Excalibur og Excalibur er da også automatens navn. Hos Spill Norgesautomaten spiller du Excalibur fra NetEnt gratis så lenge du vil, og hvis du vil spille med ekte penger klikker du bare på et eller begge bannerne for å sanke inn gode casino bonuser.

Excalibur – legenden om Kong Arthurs sverd

Først en liten historisk korrigering: Mange forveksler Excalibur med det sverdet som Kong Arthur dro opp av steinen for rettmessig å hevde sin rett til den britiske tronen, men dette er altså ikke korrekt. Excalibur ble gitt til Kong Arthur av henne som i engelsk folklore refereres til som ‘The Lady of the Lake’, eller som bærer navn som blant andre Viviane, Nimue, Niniane eller Evienne. Det var altså hun som forærte Excalibur til Kong Arthur en tid etter hans herskeperiode begynte, og sverdet sies å kunne ha kuttet stål.

Hvis mytiske sagnskikkelser er noe du liker så er du simpelthen nødt til å prøve den fantastiske spilleautomaten Beowulf!

Så over til selve spilleautomaten Excalibur! Excalibur er en på alle måter tradisjonell video spillautomat fra Net Entertainment, og vi finner det velkjente oppsettet av 5 hjul, 3 rader og 20 linjer. Automaten byr ikke på noe integrert bonusspill, men har allikevel noen spesialfunksjoner som wildsymboler, scattersymboler samt et integrert gratisrundespill. Excalibur har dessuten et Golden Wild, et wildsymbol som betaler ut større gevinster enn normalt.

Wildsymbolet kjennetegnes av sverdet Excalibur og erstatter, akkurat som vanlig, alle andre vanlige gevinstsymboler, noe som selvsagt øker gevinstmulighetene. Inngår de vanlige wildsymbolene i en vinnende kombinasjon blir gevinsten doblet i forhold til normal utbetaling. Skulle du ha slik flaks at du får et Golden Wild i en vinnende kombinasjon får du gevinsten din multiplisert med 4 i forhold til normalt. Golden Wild-symbolet kommer bare til syne på det midterste hjulet.

Inkludert i legenden om Kong Arthur har også den hellige Gral sin plass. I Excalibur kjennetegnes Gralen av den gyldne pokalen, og når du treffer på dette symbolet har du fått sett automatens scattersymbol. Scattersymbolene kan betale ut gevinster såvel som gratisrunder. For å aktivere gratisrundespillet kreves det at man får minst 3 Gral-symboler i en hvilken som helst posisjon på hjulene. 3, 4 og 5 scattere gir henholdsvis 10, 20 og 30 gratisrunder. 5 scattere gir i tillegg også en gevinst tilsvarende innsatsen din multiplisert med 500!

Så mye mer enn dette er det ikke å si om Excalibur spilleautomat. Automaten er en av NetEnts klassikere og har vært en del av deres spill portefølje lenge. Kanskje er Excalibur for enkelt for enkelte spillere, men nostalgikerne mener nok at automaten fortsatt har en verdi. Test selv ved å spille gratis her på Spill Norgesautomaten!