Gonzo’s Quest

Da spilleautomaten Gonzo’s Quest kom på markedet for noen år siden var det et helt banebrytende underholdningsprodukt vi fikk oppleve. Dette var den første automaten fra NetEnt i 3D og samtidig også den første spilleautomaten med en introduksjons-video. Det er derfor ekstremt gledelig at Gonzo’s Quest ennå holder et utrolig høyt nivå!

Gonzo’s Quest – jakten på byen av gull!

Etter at den fantastiske videoinnledningen er over er det klart for stor underholdning med vår venn, conquistadoren Gonzalo Pizzarro i hovedrollen. Skikkelsen er basert på den ekte mannen med det samme navnet, og i denne spilleautomaten får man så mye moro at det knapt er til å tro! Finner Gonzo Eldorado – byen av gull?

Vi starter enkelt og greit med det tekniske på Gonzo’s Quest, og ser da at dette er en automat som har 5 rader, 3 hjul og 20 linjer. Skjønt, det er ikke hjul som spinner, men steintavler som faller på plass – i prinsippet er det allikevel det samme. Man kan spille med opptil 5 mynter på hver linje og med en verdi på myntene som starter på €0.01 og går opp til €0.50. Den høyeste innsatsen på ett enkelt spinn blir derfor på €50.

Det er mange funksjoner å ta for seg i Gonzo’s Quest, og vi starter med den vi liker best: Avalanche-funksjonen. Som vi nevnte i starten så faller symbolene ned i posisjon på ‘hjulene’ slik at vinnende kombinasjoner kan dannes. Når man får en vinnende kombinasjon trer Avalanche-funksjonen i kraft. Det som da skjer er at alle symbolene i den vinnende kombinasjoner eksploderer slik at nye symboler kan rase ned og erstatte dem – helt gratis. Vinner man enda en gevinst som følge av dette raset, vil også symbolene i den nye kombinasjonen eksplodere og forsvinne og gjøre plass til nye. Slik kan det fortsette nokså lenge hvis du er heldig, og du kan derfor vinne en rekke gevinster på det samme spinnet, uten at det koster deg noe ekstra. Det som gjør denne funksjonen ekstra bra er at det for hvert ekstra ras også vil komme til en gevinstmultiplikator som gevinstene vil multipliseres med. I 1., 2., 3. og 4. Avalanche vil gevinstene man vinner bli multiplisert med henholdsvis 1, 2, 3 og 5! Jo flere ras man får på rad jo høyere blir gevinstmultiplikatoren, og jo større blir gevinstene!

Vi får også gratisrunder i Gonzo’s Quest, men disse bærer navnet Free Falls. For å vinne Free Falls må man få 3 gull-steintavler på en gevinstlinje fra hjulet til venstre og mot høyre. Disse symbolene vises kun på hjul 1, 2 og 3 og hvis man får 3 slike vinner man 10 Free Falls. I Free Falls gjelder også den nevnte Avalanche-funksjonen, men i tillegg er gevinstmultiplikatoren for hvert ras mye større. På 1., 2., 3. og 4. Avalanche blir eventuelle gevinster multiplisert med 3, 6, 9 og 15! Kommer du deg til 4. Avalanche og vinner en gevinst vil den altså bli multiplisert med 15 i forhold til i basisspillet!

I tillegg til de nevnte funksjonene har også Gonzo’s Quest et wildsymbol, en steintavle med et spørsmålstegn på, som erstatter alle symboler med unntak av Free Fall-symbolet. Symbolet fungerer derfor som en joker og kan danne vinnende kombinasjoner sammen med andre vanlige symboler.

Som du ser av artikkelen så er Gonzo’s Quest en spilleautomat vi rett og slett elsker – ennå! Med sin fantastiske grafikk, sitt behagelige lydbilde og lekre funksjoner er dette en automat som fortsatt holder stand, og vil gjøre det videre! Alt toppes av den underholdende Gonzo selv som holder øye med spillingen fra venstre side av automaten, og som jubler hemningsløst sammen med oss og gjør diverse spillopper når gevinstene hagler inn. Han kan også observeres mens han drar en Moonwalk hvis en utbetaling har slått inn! Det er egentlig ingenting å vente på – spill Gonzo’ Quest hos en av våre samarbeidspartnere nå!

Gonzo’s Quest er bare én av NetEnts klassikere, og hvis du vil prøve flere av dem så er jo naturligvis Golden Shamrock og Hot City også gode alternativer!