Hamilton

Det spares ikke på noe når vi blir med den fiktive svenske nasjonalhelten Carl Hamilton på et actionfylt oppdrag i spilleautomaten Hamilton! Automaten ble kom på markedet ettersom filmen Hamilton – I Nasjonens Interesse hadde premiere i 2012.

Hamilton – I Nasjonens Interesse

Bøkene om Hamilton, som er ført i pennen av Jan Guillou, er svært populære og det var vel egentlig bare et tidsspørsmål før det ble laget en skikkelig spilleautomaten av en av dem. Det er forøvrig mer og mer vanlig at det kommer spilleautomater basert på filmer, og da kan vi nevnte blant annet Scarface og Creature From The Black Lagoon som glitrende eksempler. I denne omtalen av spilleautomaten Hamilton skal vi se nærmere på hvilke funksjoner den innehar.

Rent teknisk så ser vi kjapt at Hamilton er en automat som har 5 hjul, 3 rader og 25 linjer – ingen hokus pokus der altså. Når det gjelder innsatsmulighetene følger Betsoft Gaming sin vante oppskrift ved at man kan satse 1-5 mynter pr. linje med en verdi på myntene som går fra 0.02 til 0.50, noe som gir en maksimal innsats på 62,5 kreditter.

Den første bonusfunksjonen vi tar for oss er wildsymbolet, eller det symbolet som fungerer som en joker. Symbolet er påskrevet ‘Wild’ og kan inngå i kombinasjoner av alle andre symboler unntatt scatteren og bonussymbolet.

Den neste bonusfunksjonen er det nevnte scattersymbolet som er tydelig merket ‘Scatter’. At det er en scatter betyr at symbolene gir utbetaling selv som de ikke følger noen gevinstlinjer. Får man 2 silke scattere på hjulene vinner man en gevinst, mens 3, 4 eller 5 scattere utbetaler innsatsen multiplisert med henholdsvis 4, 25 og 100 + 10 freespins. 10 freespins er forøvrig litt lite for å få 4 og 5 scattere, men gevinstene man vinner i gratisrundene blir multiplisert med 3 i forhold til det som står oppgitt i utbetalingstabellen.

Hvis du får 3 eller flere bonussymboler på rad på en aktiv gevinstlinje med start på hjul 1 aktiverer du bonusspillet. I det spennende bonusspillet er det om å gjøre at du i samarbeid med Hamilton forsøker å finne frem de bortgjemte rakettene til terroristene! Klikk på de forskjellige stedene i verden hvor du tror rakettene er bortgjemt, og hvis du lykkes får du en bonuspremie, samt muligheten til velge på nytt. En feil vil avslutte bonusspillet og sørger for at du får pengene du har vunnet så langt utbetalt.

Vi avslutter med en kjapp oppsummering av Hamilton spilleautomat, og kan enkelt og greit konstatere med at vi definitivt får action for pengene her! Betsoft har implementert flere sekvenser fra filmen i spilleautomaten, noe som setter en ekstra spiss på spilleopplevelsen. Ettersom vi finner både bonusspill og freespins må vi rett og slett bare konstatere at Hamilton er en bra spilleautomat!