The Finer Reels of Life

Microgaming har tatt på seg pentøyet og laget spilleautomaten The Finer Reels of Life, som utvilsomt har et luksuriøst preg over seg og som forhåpentligvis kan gjøre oss velstående i en fart!

The Finer Reels of Life spilleautomat

The Finer Reels of Life er kanskje ment å være Microgamings forsøk på lage sin egen luksus-automat, og da må vi si at de lykkes godt med sitt forsøk. Dette er en spilleautomat som har en delikat grafikk bestående av symboler vi umiddelbart forbinder med rikdom, samt veldig rolig og behagelig taffelmusikk som sørger for å holde pulsen din nede på et akseptabelt nivå. For at du skal oppleve litt spenning og pulsøkning må du komme deg inn i et av spillets fire forskjellige free spins spill hvor du kan vinne store gevinster. Hver av disse gratisrunde spillene har sine egne spesialfunksjoner og dette ser vi nærmere på videre i artikkelen.

Selve automaten er bygd opp slik at vi her får 243 Ways to Win fremfor vanlige gevinstlinjer. Det betyr at man får vinnende kombinasjoner så lenge like symboler havner på inntilliggende hjul og at kombinasjonene starter på hjul 1 – symbolene trenger altså ikke følge bestemte gevinstlinjer for å gi utbetaling.

Vi finner to wildfunksjoner i The finer Reels of Life, og den første av disse er en tradisjonell wild/joker som som fungerer som en erstatter for alle ordinære symboler i spilleautomaten. Når wildsymbolet blir en del av en hvilken som helst vinnende kombinasjon vil gevinsten bli doblet i forhold til det som står oppgitt i utbetalingstabellen.

Den andre wildfunksjonen kalles Wild Celebration, og er en funksjon som utløses helt tilfeldig og som sørger for at inntil 5 hele hjul kan dekkes med wilds – såkalte utvidede wilds! Flere hele hjul med wilds vil selvsagt gi store utbetalinger hvis man er litt heldig!

Bonusfunksjon og free spins

Indrefileten i The Finer Reels of Life er utvilsomt bonusfunksjonen Finer Features, og denne består av fire forskjellige free spins runder som har forskjellige nivåer. De forskjellige nivåene kommer man seg til når man når bonusfunksjonen den første, femte, tiende og femtende gangen, og for hvert nivå får man stadig bedre free spins betingelser. Bonusfunksjonen starter når man får 3 eller flere stjerner i en tilfeldig posisjon på hjulene. Dette er det samme oppsettet smo gjelder i automaten Playboy og klassikeren Thunderstruck 2 fra samme selskap!

1. Coffee & Chocolate
Det første free spins nivået heter altså Coffee & Chocolate og her vinner man 10 free spins hvor alle gevinster blir multiplisert med 5.

2. Wine & Cheese
Den femte gangen man starter bonusfunksjonen kommer man til free spin funksjonen Wine & Cheese, og man blir da servert 15 free spins med Wild Wine feature. På hjul 3 kan det i disse gratisrundene dukket opp et nytt symbol, Wild Wine, som gjør andre ordinære og tilfeldige symboler om til wilds, noe som selvsagt øker mulighetene for gevinst. Får man 2, 3, 4 eller 5 stjernesymboler vinner man ytterligere 1, 2, 3 eller 4 free spins.

3. Whisky And Cigars
Den tiende gangen du kommer deg til free spins er det på tide med whisky og sigarer og totalt 20 gratisrunder! Her får vi også bonusfunksjonen Burning Wilds Feature, som gjør symboler om til multiplikatorer med en verdi på 2x eller 3x. Begynner to symboler å brenne samtidig kan man få en multiplikator på 6x!

4. Champagne & Diamonds
Dette er det øverste nivået i denne omfattende bonusfunksjonen og det åpnes når vi når free spins for femtende gang. Her får vi totalt 25 free spins og blir presentert for funksjonen som heter Rolling Reels. Dette er en funksjon som sørger for at man får en økende multiplikator for hver etterfølgende gevinst. Vinner man 5 ganger på rad så vil den andre gevinsten bli multiplisert med 2, den tredje med 3, den fjerde med 4 og den femte med 5. Alle etterfølgende gevinster etter dette vil også bli multiplisert med 5.

Som en oppsummering må vi oss fornøyd med hva Microgaming har fått til i The Finer Reels of Life. Automaten ser som sagt strøken ut, og det samme gjelder musikken som gir automaten et forfinet anstrøk. Bonusfunksjonene med alle de forskjellige gratisrundene fungerer også bra, men vi skulle gjerne hatt et ørlite bonusspill i tillegg til dette.